donderdag 6 november 2014

King

Het wordt gefabriceerd in Friesland, het heeft een koninklijke naam...
Enig idee waar we het vandaag over zullen hebben?

De gereformeerde drugs
En als er nooit een kerk geweest was, dan was er ook geen ...

Juist ja, pepermunt zoals Stef Bos het zingt in zijn gelijknamig nummer. Jasper, Suzan en ik zouden de tekst makkelijk kunnen omvormen naar "hadden we nooit met pa in auto meegereden, dan was er ook geen ... pepermunt.

Nu nog altijd bij het zien, ruiken of proeven van een King-pepermunt vliegen we in gedachten terug in de tijd naar een autoritje met pa. Rond de kerktoren maar ook op reis. Van zodra we er de geschikte leeftijd voor hadden, was het vechten om vooraan in de wagen te mogen zitten (enfin, op den duur moest er iemand van de kinderen vooraan, zodat ma achteraan de kemphanen uit elkaar kon houden). En vooraan zitten was plezant omdat je dan zeer makkelijk bij de snoepjes kon.

Al waren die snoepjes nooit echt gevarieerd. Pa koos steevast voor zijn vaste merk: King-pepermunten. Talloze lege verpakkingen slingerden zonder pardon rond in de wagen. Het was op de duur zelfs onder de zetels zoeken naar een rolletje waar hopelijk nog een muntje in zat.

Hopen pepermunten hebben wij geslikt in pa zijn wagen. Eigenlijk zijn we die dingen spuugzat, ware het niet dat ze ons telkens weer aan pa doen denken: de autoritten, zijn wagen maar helaas ook de geur van zijn minder aangename gassen die hij tevoorschijn toverde door het toedoen van die pepermunten. In een besloten ruimte als een wagen kon je nog eens extra van de aroma's genieten.

Nu ja, met plezier zouden we nog eens zo'n muntje willen slikken in ruil voor een autoritje met pa.

TG

                                


Geen opmerkingen:

Een reactie posten