zaterdag 8 november 2014

We spelen een spel vanavond

Thuis was ik altijd haantje de voorste om grappen uit te halen met mijn huisgenoten. Legde ik ze niet vast op film om ze dan later te laten figureren in een serie, nam ik wel een kiekje om wat te photoshoppen.

Ik toverde mijn broer om tot verschillende personages: Italiaanse grootmeester, Conquistador, Romeinse veldheer, ... Ik liet koningin Fabiola een dikke smakkerd geven aan onze Martin, liet hem figureren als Ork in Lord of the Rings, ...
Mijn portfolio is zeer uiteenlopend.

Ook een gezelschapspel staat op mijn palmares. Toen Japie en ik begonnen te werken, droegen wij ook maandelijks huur bij aan onze gastheer pappie. Iets wat hem ook graag en geregeld doorstaken. Vooral Japie dan, want die is verliefd op centjes.

Zo hebben we op een mooie dag een gezelschapspel uit photoshop getoverd gebaseerd op het gekende Monopoly. We doopten het "Bollopoly", naar onze bijnaam voor pa: bolletje. Je kon Martin's favoriete café's, restaurants en hotelletjes kopen, plus ook zijn bronnen van inkomsten en kosten. Je vloog niet in de gevangenis, maar mocht een beurt naar meme Agnès om iets te drinken en je kon extra's winnen door op Tim en Japies wisselgeld te belanden.

Ook waren er extra kanskaartjes om geld te verliezen of verdienen zoals
  • je dochter wil met je gaan shoppen, voorzie 200 euro
  • je hebt uitslag op je geslachtsdelen, ga naar de specialist en betaal 100 euro
  • je beslist je jongste zoon extra te laten betalen door langharigentaks in te voeren, ontvang 50 euro bij passeren van start
  • ...
Een echte parodie gecreëerd door zijn huurders. Wie het spel wil spelen: je vindt het spelbord hieronder. Je moet enkel nog pionen, centjes en kanskaartjes voorzien. Wie nog inspiratie zoekt voor de kaartjes, moet maar roepen.

Veel spelplezier.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten