zaterdag 1 november 2014

Schotland '78

Ja, het is 1 november en neen, op zo'n dag krijg je me niet tot bij het kerkhof. Ik vind het vreemd dat je maar één dag op het jaar aan de dierbaren zou moeten denken. En dat bovendien extra in de verf moet zetten door graven op te blinken en gigantische bloementuilen te plaatsen. Maar ieder zijn keuze natuurlijk.

Herinneringen zijn er voor elke dag van het jaar, gelijk wanneer. En anno 2014 kunnen we herinneringen mooi bundelen op een blog, maar dat is niet altijd zo geweest.

In 1978 bijvoorbeeld, dan kon je op reis gaan en foto's nemen, maar helaas waren er geen hippe slideshows of sociale media en dergelijke om dat met vrienden en familie te delen. Dan was het nog old skool je foto's laten afmaken bij de fotograaf, ze in een boekje plakken en van commentaar voorzien door handgeschreven notities toe te voegen om het geheel toch te kleuren.

In 1978 trokken vier vrienden naar Schotland en werd aan de hand van een plakboek een verslag gemaakt. Ik heb het voor jullie even gedigitaliseerd zodat je het hieronder kan bekijken.

Trouwens, Jan, Henk en Danny, waar blijft dat debuutalbum?

TG





Geen opmerkingen:

Een reactie posten