woensdag 5 november 2014

Ring the alarm

Een album dat papa's collectie nooit haalde was Black Dub van de gelijknamige band die bestaat uit supertalenten Trixie Whitley, Brian Blade, Daryl Johnson en vooral Daniel Lanois. Nochtans keek pa enorm uit naar het album.

Op 19 september 2009 hadden wij het al gehoord toen de band het album quasi volledig bracht in de AB, aangevuld door nummers van Lanois zelf zoals Jolie Louise en The Maker. Niemand in de zaal had eerder al een nummer van die aankomende plaat gehoord en toch werd je als toeschouwer weggeblazen. De stem van Trixie, de baslijnen van Johnson, de octopusarmen van drummer Blade en niet op zijn minst hetgeen Lanois uit zijn Les Paul toverde. We verlieten met open mond de zaal en konden niet wachten tot het album uitkwam.

Pa keek er enorm naar uit, en spijtig genoeg liet het album lang op zich wachten. Het kwam helaas net een week na zijn dood uit. Een prima plaat met één klein minpunt. Track 3, "Ring the alarm", dat ons in de AB al bij de keel greep, is minder sterk op het album dan op de versie die Lanois eerder al op zijn website deelde.

Op kerstmis 2009 deelde pa dit nummer al op zijn facebook met de melding "Prettige kerst en voor de ware muziekliefhebber, geniet maar van een pareltje van Daniël Lanois, koptelefoon aan, toedeloe". Een versie die werd opgenomen in Lanois zijn huiskamer en dat staat als een huis.

Hier delen we het met plezier nog een keertje! Klik op bekijken op youtube om het filmpje te zien.

TG


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten