dinsdag 9 juni 2015

Bureau in de Overheulestraat 217

In 2001 hield pa de samenwerking met de infraroodfirma Flir voor bekeken (zie blogbericht "Agema"). Het was een stressvolle periode waar hij zelfs suikerziekte aan overhield. Uiteindelijk herstelde hij er toch van.

Na die lastige periode besloot hij eens zot te doen. Hij was 41, dus een midlifecrisis was gepermitteerd. Op zeker dag stond een huis schuin tegenover ons huis te koop, Overheulestraat 217. Het huis is het ouderlijke huis van mijn moeders ma, mijn meme. Overheulestraat 220 is het ouderlijke huis van mijn ma's pa, mijn pepe. Ma en pa besloten om het huis te bezoeken. Wij snapten er niet meteen iets van.

Zouden we verhuizen? En waarom in godsnaam aan de andere kant van de straat? Om eens een andere ligging te hebben?

En op zeker dag kwamen ze binnen: "We hebben het huis gekocht!"
Wij stonden versteld.
"Gaan we verhuizen ofzo?"
"Neenee, pa gaat het als zijn bureau gebruiken."
"Het hele huis?"
"Maar nee, de living."
"En de andere kamers?"
"Jullie kunnen die gebruiken voor hobbits ofzo. Of als er vrienden blijven logeren."

Het bleef niet bij een huis. Onze Martin ruilde zijn laptop ook voor een moto met de eigenaar van het huis (zie blogbericht Born to be Wild). Alsof dat nog niet genoeg was, kocht hij er de zonnebank van de eigenaars bij. Zijn midlifecrisis was compleet. Maar we hadden wel een "extra huis".

En dat was zalig. De ruime zolderkamer werd een hobbykamer met divan-lit, tv, nintendo, ... We projecteerden zelfs films op de muur. En vrienden bleven er logeren. In het bed in de slaapkamer, divan-lig, matrassen, ... We hadden alle privacy, want pa die werkte er wel, maar sliep er niet.

In de living stond dus zijn bureau, een klein salon en een vergadertafel. Er hing een wegenkaart van België aan de muur, en projectiescherm, ... Er stond ook een frigo en kelder te beschikking, voor als de werkmens dorst begon te leiden. En werken op het terras was ook een optie.

Toen mijn ouders in 2005 uit elkaar gingen, verhuisden Japie, pa en ik naar Overheulestraat 217. Het bureau maakte plaats voor een zetel en pa die werkte voortaan een beetje overal. Aan de vergadertafel (eerst een vierkantig ding, en dan een soort Chiro-bank, waar hij zelfs eens doorzakte!) en ook op zijn slaapkamer was een bureautje geïnstalleerd. Zélfs in de tuin had hij buitenbureau geïnstalleerd. Een tuintafel te midden het gras, onder een boom. Hij kon maar niet zwijgen over dat buitenbureautje. Hij werkte er misschien hoogstens een uurtje in zijn totale carrière.

Na zijn overlijden werd zijn bureau eerst nog een repetitiekot van Th Bjètles, nadat meme's zolderkamer helaas voorgoed verleden tijd was. Nadien verhuisden we naar zijn bureau in de Overheulestraat 220. Later werd het de living van Suzan en Birger en in 2014 werd het huis verkocht aan een jong koppeltje.

TG

Een trotse zaakvoerder van Iret bvba anno 2001, in zijn nieuwe bureau in de Overheulestraat 217.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten