zondag 21 juni 2015

Uit Martin zijn garderobe: Kung Fu

We hebben nog enkele zaken uit pa zijn garderobe liggen: t-shirts, trui, vest. Tijd dus om daar ook eens een kijkje in te gaan nemen.

Wat ik helaas niet meer in pa zijn garderobe heb teruggevonden, is zijn blauwe vestje met het "Kung Fu-teken" erop. Wees gerust, hij droeg dit enkel en alleen als kleine broekvent. Hi was toen fan van de serie "Kung Fu" met Kwai Chang Caine als de grote held. Caine was de zoon van een Amerikaan en Chinese en groeide op in een Shaolin-tempel, waar hij zich verdiepte in de gevechtskunst Kung Fu. En pa die was zo onder de indruk dat hij zich met het blauwe vestje meteen Kwai Chang Caine waande.

Wij kwamen dit te weten toen wij zelf naar het vervolg van de serie keken. Daarin heeft Caine een zoon en is hij veel ouder dan in de serie die pa bekeek. Maar Kwai Chang Caine was nog altijd even getraind in de gevechtskunst.

"Ja gasten, jullie papa was daar ook fan van hoor. Ik heb nog zo'n kostuum gehad."
"Serieus?"
"Jaja, dat ligt ergens bij mémé denk ik."

En na een bezoek bij mémé bracht hij inderdaad zijn Kwai Chang Caine vestje mee. Ik heb helaas geen foto's van hem als krijger. Wie er toevallig één zou liggen hebben: zeker doorsturen.

TG

Kwai Chang Caine (rechts) en zijn meester Po (links)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten