donderdag 4 juni 2015

Mission Impossible

In 1996 kwam de film Mission Impossible uit. De film, gebaseerd op een tv-serie, had Tom Cruise in de hoofdrol en is vooral gekend van de zeer herkenbare introdeun. Voor de film werd het deuntje onder handen genomen door Adam Clayton en Larry Mullen, de bassist en drummer van U2. En bij het nummer hoorde ook een videoclip.

Videoclips werden indertijd vaak gedraaid op MTV. Wij waren dan volop in onze muziekperiode, en keken gespannen uit naar de clips. Youtube bestond nog niet, dus was het telkens wachten en hopen dat er coole clips zaten aan te komen. Toen was er nog muziek op MTV.

In 1996 logeerden we een weekje in Sun Parks. En ook daar stond de tv vaak aan in hoop om coole clips van rocksterren of andere te zien. Op een bepaald moment zaten we te kijken toen de clip voor de nieuwe Mission Impossible-film liep. Plots veerde pa recht.

"Hé, ze gebruiken daar infraroodbeelden. Die komen precies van ons camera's."

Hij ging dichter bij het scherm staan en ... inderdaad. Tijdens bepaalde shots werden beelden getoond van schermen in de typische infraroodkleuren die wij ondertussen goed herkenden. Naast de beelden stond overduidelijk "Agema". Onze pa was in de wolken.

"We moeten dit kunnen opnemen. Dit is super om te gebruiken."

Maar in Sun Parks hadden we geen videorecorder. Dus probeerden we éénmaal terug thuis om de clip op te nemen. Het was dus wachten tot hij er weer eens was. Het is helaas nooit gelukt om hem deftig te kunnen opnemen. Gelukkig is er anno 2015 youtube waarmee je in een simpele klik alles perfect terugvindt.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten