woensdag 24 juni 2015

Martins wagenpark: Volvo V50

Toen de Saab 9-5 Estate in juli 2005 in de gracht belandde, moest pa op zoek naar een nieuwe bolide. Hij had graag een nieuwe Saab aangeschaft, maar de nieuwe modellen kwamen pas in september op de markt. Zolang kon hij niet meer wachten, en hij stapte opnieuw over naar Volvo.

De dag dat pa zijn auto in de prak had gereden, vertrok ik als leider op kamp met de CM. Eerst een weekje naar Heer-sur-Meuse, en dan 10 dagen naar Fiesch in Zwitserland op bergmonicursus. Tussenin was ik slechts één nacht thuis, om van valies te wisselen.

Toen ik na een goede 18 dagen eindelijk terug was, kampa mij aan het station van Roeselare oppikken met zijn nieuwe wagen, de Volvo V50. Een zwarte wagen die zo wat mee had van de batmobiel.

De auto was zeer strak, maar had iets minder gadgets dan de Saab. Maar het was een zeer aangename wagen om in te zitten. En hij reed er tot 2009 mee rond, tot hij overschakelde op een nieuw exemplaar. Japie kocht pa's Volvo over en deed die in 2012 ook weer van de hand.

De Volvo is misschien wel pa's bekendste wagen, omdat die ook opduikt in de filmpjes van de Planckaerts. De huidige eigenaar heeft dus een stukje geschiedenis in handen!

TG

Pa zijn Volvo V50 waarmee we in 2007 het parcours van de Ronde mee gingen verkennen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten