maandag 22 juni 2015

Martins wagenpark: Volvo V40

Pa moest voor zijn werk heel vaak op de baan. Dat betekende dat hij best wel een goede wagen kon gebruiken. Hij heeft er dan ook een hele reeks gehad, omdat hij ze als zelfstandig kon leasen. Om de 4 jaar wisselde hij wel eens van karretje. En dat was telkens hetzelfde ritueeltje.

Hij kwam van de garage in zijn nieuwe bolide, en wij zaten dan meestal 's avonds in onze pyjama. Desondanks kropen we toch nog eens in de wagen voor een toertje. Hij demonstreerde dan de nieuwe snufjes enzo.

Ik herinner me een Renault en een Audi die hij had gekocht, maar de over het algemeen koos hij toch meestal voor Volvo. Deze Zweedse auto kon hem wel bekoren, zoals de V40. Niet de kleinere variant die ze nu uitbrengen, maar de vorige generatie die iets ruimer was.

En pa had zelfs twee van die auto's. Een blauwe die op benzine reed omdat in de eerste versie van de wagen er geen dieselmotoren bestonden. Na enkele jaren werd die toch geïntroduceerd en stapte hij over op een zwart exemplaar, de dieselvariant.

Deze auto's herinner ik me het best omdat we er heel vaak mee op reis zijn geweest. Heel veel plaats in de koffer en bovenaan de wagens stonden dakrails, zodat er ook een bak op kon voor extra bagage. Met deze wagens zijn we gaan skiën, trokken we naar de Ardèche, Dordogne, ...

Pas in 2003 schakelde hij eens over naar een ander merk.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten