woensdag 10 juni 2015

Martin op kot

Eigenlijk is er nog een bureau die we aan onze pa zijn collectie moeten toevoegen: zijn kot in Heverlee. Je leest het goed: een kot.

Toen hij in 2008 voor Xenics ging werken, moest hij vaak naar Leuven waar de firma gevestigd is. Het was niet altijd handig om 's avonds laat nog richting Moorsele te rijden, en dan besloot hij maar om een kot te zoeken. Hij huurde een studio in Heverlee.

Best wel grappig om dat aan vrienden te vertellen. Wij wonen thuis en onze pa die zit op kot. En hij kleedde die dan mooi in met domme meubels, zoals een roze poppenhuis.
"Dat is handig om laptop enzo op te zetten, naast mijn bed."

Maar grappiger was dat zijn familie en vrienden er eigenlijk meer logeerden dan hijzelf. Want hoewel hij er al een stamkroegje had gevonden, toch miste hij zijn vrienden en zijn Moorseelse stamkroeg "De Kroone". Daarom kwam hij, zelfs 's avonds laat, nog huiswaarts. Het kot was meer moederziel alleen dan bewoond.

Tante Christa en nonkel Luc en onze neven, en ook vrienden die Rock Werchter bezochten, logeerden dan in zijn plaats in Heverlee. Zo sliep er toch iemand.

Wijzelf zijn er nooit geweest hoewel hij het vaak voorstelde.
"Ga eens naar Leuven gastjes, kan je op mijn kot slapen.
"Waarom ga jij eens niet op je kot pa, zodat wij hier ons kot voor ons alleen hebben!"

TG


Martin zijn kot dat hij toen nog moest decoreren met meubels en dergelijke.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten