maandag 1 juni 2015

Xenics

Juni is alweer aangebroken. En naar jaarlijkse traditie worden we opnieuw uitgenodigd door Xenics, het bedrijf waar pa van 2008 tot 2010 werkte. Vanavond vindt in Bierbeek de jaarlijkse meeting plaats waarbij de resultaten van het afgelopen jaar worden overlopen. Nadien volgt nog een aangename receptie.

Sinds 2012 gaan Japie, Suzan en ik langs om onze pa te vervangen. Het is een fijne avond met heerlijke hapjes en vooral fantastisch om samen met de verantwoordelijken Bob en Elke en collega's als Piet Van Riel (zie blogbericht Piet Van Riel) en Johan (zie blogbericht A very dedicated customer who worships us) herinneringen op te halen. Ik zal ze met plezier noteren en ook delen.

De mensen van Xenics hebben ook hun herinneringen aan onze pa gebundeld en gedeeld. Na zijn dood kregen wij van hen een prachtig boek waarin heel wat collega's een boodschap hadden nagelaten. Vanuit verschillende landen zelfs. Er staan ook heel wat mooie foto's in van pa op het werk. Een fantastische souvenir! Blijf de blog verder lezen, en dan zal je zeker nog wel wat foto's van Martin op de werkvloer tegenkomen.

Oja, voor wie zich afvraagt wat Xenics eigenlijk doet: Xenics werd opgericht in 2000 als spin-off van IMEC, Europa's grootste onafhankelijk onderzoekscentrum in nano-elektronica en nano-technologie. Het bedrijf is ondertussen wereldwijd uitgegroeid tot een vooraanstaand ontwikkelaar en producent van infrarood detectoren en camera's voor onder andere industriële, wetenschappelijke, medische, beveiligings- en ruimtevaarttoepassingen. Onderaan vind je een introductiefilmpje.

Pa hield zich dus bezig met Infrarood. En daar zal ik morgen alvast wat meer over vertellen.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten