donderdag 25 juni 2015

Martins wagenpark: Mercedes B

De laatste wagen die pa ooit kocht en mee rondreed, was de zilveren Mercedes B. Door ons ook wel de "Zilveren Rugzak" genoemd. Het was geen break, zoals bijna al zijn voorgangers. Maar de wagen was een Zwitsers zakmes met talloze gadgets.

Zo kon je de vering aanpassen, kon je de wagen commando's geven, kon je usb- en sd-kaartjes met muziek beluisteren, het geluid regelen per passagier, ... En je kon ook handsfree bellen. Al lukte dat pa nooit deftig, bij geen enkele wagen. Zoals je in een later blogbericht zal lezen, was pa zijn gsm een ramp om naar te bellen vanuit de auto.

Maar de gekste optie was toen wel het automatisch parkeren. De wagen herkende een lege parkeerplaats als je er zijwaarts langs passeerde. Er kwam een icoontje tevoorschijn op het dashboard en met enkele knoppen werd automatisch parkeren ingeschakeld. Je hoefde niet te sturen, enkel de juiste versnelling instellen en gas geven. Magnifiek, als het lukte.

Want pa probeerde heel vaak zijn gadgets te tonen. Helaas lukte de techniek niet altijd. Ik heb het hem vaak zien doen, maar mijn vriendin Elien niet. Ze was benieuwd naar die optie, en hoewel pa het verschillende keren heeft geprobeerd, toch lukte het hem nooit om die aan Elien te tonen. Er ging wel altijd iets fout.

De "Zilveren Rugzak" werd in 2011 verkocht. De laatste bolide uit onze Martin zijn wagenpark.

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten