maandag 27 april 2015

Book of Love

Momenteel heeft ene Gavin James een hit te pakken met zijn versie van "The Book of Love". Het nummer is eigenlijk een cover van de band The Magnetic Fields en werd eerder al eens gecoverd door andere artiesten, waaronder Peter Gabriel.

Ik leerde het nummer kennen in de versie van Peter Gabriel door pa, die een enorme fan was van Gabriel en van dit nummer. De live versie van Mercy Street die pa ooit zag in Vorst Nationaal was één van de mooiste momenten tijdens een optreden die hij ooit had meegemaakt (zie blogbericht "In your daddy's arms again").

"The Book of Love" staat op Peter Gabriel's album "Scratch My Back" waarin hij bekende nummers van andere artiesten in een nieuw kleedje steekt, waaronder Paul Simon en David Bowie. Ook "The Book of Love" staat op die plaat.

In 2010 kwam Gabriel in het kader van dit album opnieuw naar Vorst Nationaal, met de "New Blood-tour". Samen met een symfonisch orkest bracht hij de nieuwe plaat en ook aangepaste versies van zijn grote hits, zoals "Solsbury Hill". Naast het orkest, waren er ook schermen aanwezig waarop enkele visuele hoogstandjes te zien waren. Bij "The Book of Love" had je een zeer mooi beeldverhaal, zoals je in onderstaande clip kan zien.

Pa had twee tickets voor de show en keek enorm uit naar het concert. Helaas werd hij opgenomen en kon hij niet gaan. Elien en ik zijn dan in zijn plaats gaan kijken, en de show was ronduit prachtig. 's Anderendaags heb ik pa dan opgebeld om hem toch wat te vertellen over het optreden.

Pa was blij te horen dat het de moeite was, en dat Gabriel ook "The Book of Love" had gespeeld, één van zijn aller favoriete nummers van de man.

TG

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten