vrijdag 10 april 2015

De Hel van het Noorden: Cysoing

Na de kasseistrook van Orchies, rijden we nu naar het dorpje Cysoing. Nabij het dorp is ook een strook met stenen, maar wij gingen echt in het centrum van het dorpje kijken. Daar passeerden de renners, maar heel vaak verspreid. De finale was opengebroken en de favorieten reden al op kop. Hieronder de passage van Boonen met zijn metgezellen Cancellara en Ballan in 2008. Je hoort pa Tom Boonen aanmoedigen.


Na de doortocht van de koplopers, sprintten we het caféetje achter ons binnen. Daar stond de tv te spelen, en we plaatsten ons aan de tafel op de eerste rij. We haalden al drank en waren perfect geïnstalleerd voor dat de meute binnenkwam. Want die wachtten buiten tot alle renners voorbij waren gekomen. Door de stormloop was er weinig plaats, en was het wachten aan de bar. En wij konden op het gemak de finale volgen, want na Cysoing kom de fameuze Carrefour de l'Arbre en de piste van Roubaix. Hieronder zie je ons gezelschap in spanning volgen.


In 2009 waren we aan het feesten. Want Tom Boonen versloeg zijn metgezellen in de spurt op de piste. Net zoals in 2005. In 2009 en 2012 kwam Boonen solo over de meet. En al die keren was ik live op het parcours. In 2005 en 2009 met mijn vriend Tom en zijn pa, en in 2012 zat ik met vrienden in de tribunes van de piste van Roubaix. In totaal ben ik 5 keer live naar Parijs-Roubaix gaan kijken, en Tom Boonen won 4 keer. Alleen in 2010, de laatste keer dat ik met pa ben gaan kijken, was Cancellara te sterk. Ook toen volgden we alles in het caféetje in Cysoing.

En na Cysoing volgde nog een halte! De piste zelf, want daar kan je vrolijk rondlopen tijdens en na de koers. Morgen trekken we daarheen voor nog enkele mooie beelden.

TG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten