donderdag 16 april 2015

Uit Martins boekenkast: Delta reisgidsen

Pa zijn grootste collectie boeken bestond ongetwijfeld uit reisgidsen. En ook kaarten, al kan je die niet echt al boeken beschouwen. Als kind herinner ik me dat zijn auto steeds vol lag met kaarten. Maar zelfs sinds de opkomst van de GPS, had hij steevast kaarten liggen in zijn auto. Uit vrees dat de techniek hem in de steek zou laten, of uit pure nostalgie.

Maar bij die kaarten had hij ook kleine reisgidsen van Delta. Je kent ze ongetwijfeld van in de boekenwinkel, want vanop de rug hebben ze die typische gele-paarse-blauwe-oranje-groene vlakken. In zo'n gidsen staat dan heel wat info over bepaalde steden of een bepaalde streek.

Pa kocht die altijd op voorhand, zodat hij de reis goed kon voorbereiden. Ook tijdens zijn trip had hij die gidsjes vaak bij de hand. In sommige ervan zit ook nog extra documentatie of aantekeningen van leuke adresjes die hij heeft uitgeprobeerd.

Pa had een zeer ruime collectie, waarvan ik er een deeltje thuis heb staan. Je vindt er onder andere Lissabon, Praag, Rhodos, Venetië, Berlijn, Rome, Dublin, Malta, Andalusië, Mykonos en nog zoveel meer in terug. Stuk voor stuk plaatsen waar hij ook effectief is geweest!

Naast die Delta reisgidsjes, had hij ook nog ander boeken zoals Trotters en dergelijke. Hij hield zeker en vast van reizen, en van het lezen erover.

Binnenkort gaan we nog eens op reis met Martin. Wie weet kan je wat ideeën oppikken voor de vakantie! Maar voorlopig houden we nog even halt in zijn boekenkast!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten