zaterdag 25 april 2015

Martins brouwerij: Guinness

Een andere favoriet van onze pa was Guinness. Hij kon toch zo genieten van deze stout uit Ierland en in 2001 hebben we de brouwerij zelfs bezocht in Dublin. Ik vertelde je ooit al dat hij in de shop daar een heleboel gadgets gekocht had, waaronder een Irish Whistle.

Om Guinness te drinken kon je best naar de Irish Pub trekken. Nu heeft bijna elke stad er één, maar rond 2001 weet ik dat er niet zoveel waren in België. In Roeselare had je er één, en ook in Brugge. Dus als pa in de buurt was, dan ging hij zeker eens langs om een pint of Guinness te dinken, van het vat of "draught".

Maar je kon Guinness ook in blik kopen in Auchan, vlak over de grens. Speciaal daaraan was dat er in de blikjes een bolletje te vinden was, die ervoor zorgde dat je ongeveer dezelfde smaak of effect had alsof je het bier van het vat tapte.

En dus als pa in Auchan was, of zijn vriend en buurman Geert, dan brachten ze vaak wat Guinness mee om dan 's avonds op het terras buiten te nuttigen. Met wat folk op de achtergrond!

Slainte!

TG




Geen opmerkingen:

Een reactie posten