maandag 6 april 2015

Paasfoor

De paasfoor is weer in het land. Te zeggen, in Kortrijk. En de foorkramers hebben geluk, want hun twee weken in Kortrijk vallen net samen met de paasvakantie. Heel wat kleine mannen zijn thuis en kunnen afzakken naar de draaimolens, grijpers, ...

Als klein pagadder keken we ook enorm uit naar de foor. Allemaal de douche of bad in, schone kleren aan en weg naar Kortrijk met wat drinkgeld. Zo waren we in de wolken als we op de autootjes tussen de Ghostbusters mochten. Of als we een beertje konden grijpen in het lunapark.

Maar de grootste knuffels die haalden pa en ma binnen aan het cola-flesjeskraam. Je betaalt een bepaald bedrag, en krijgt een aantal ringen. Die moet je proberen rond de hals van een colaflesje te werpen. Zodra het lukt, mag je iets kiezen uit het kraam. En dat waren vaak grote prijzen.

Ik herinner nog dat pa en ma 's avonds met vrienden naar de foor gingen, en wij thuisbleven met een oppas (nonkel Wouter, Tjorven, Linsey, ...). Toen we opstonden stonden vaak grote knuffels in de huiskamer. Zo hadden pa en ma eens twee Barbar-olifanten mee, een Asterix, een grote Hond, ....

We hebben redelijk wat van die dingen thuis staan.

In de loop der jaren heb ik telkens, uit pure nostalgie, geprobeerd om zo'n ring rond de hals van een cola-flesje te gooien, maar tevergeefs. Ik hield het maar op het Lunapark, en later zelfs gewoon op een terrasje.

Altijd prijs!

TG


Geen opmerkingen:

Een reactie posten