zaterdag 18 april 2015

Uit Martins boekenkast: filosofie

Wordt Eddy Planckaert als de filosoof bestempeld, dan zou je dat ook haast geloven van pa. Toch als je zijn boekenkast erop na zou slaan. Naast een berg aan reisgidsen en online bestelde managementboeken, kwam je er ook heel wat boeken met wijsheden tegen. En niet alleen de boeken van Eddy Planckaert, die we hem steevast cadeau deden met vaderdag, maar ook vele andere.

Die had hij dan weer gekocht via Davidsfonds. Ik had je eerder al verteld dat zijn vriend Noël van de Zonnebloem jaarlijks langskwam met een bestelling boeken. En bij het nuttigen van een gerstenat bestelde pa dan een reeks nieuwe.

Bij die bestelling zaten soms reisgidsen, maar veelal kon je er gif op innemen dat hij er ook wat van die wijsheden-boekjes aan toevoegde. Zo herinner ik me dat hij ooit een boek had met lessen van père Gildert, de rock-n-roll priester die prins Laurent heeft gehuwd. Waar dat boek naartoe is, god mag het weten.

Maar ook lessen van de Dalai Lama, wijsheden van de Indianen en zelfs Joodse wijsheid preken in zijn boekenkast. Of hij ze, net als al zijn managementboeken, ook effectief heeft gelezen is maar de vraag.

Wat we wel met plezier zagen arriveren tijdens de bestelling van het Davidsfonds, waren de boeken van het cartoonfestival in Knokke-Heist. Ideaal voor op het toilet in te bladeren en eens goed te lachen. Daar zijn we alvast zeker van dat er ooit een blad is van omgedraaid.

TG

Enkele boeken uit de filosofische afdeling van onze Martin.


En hier ééntje uit de toiletafdeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten