maandag 13 april 2015

Uit Martin zijn boekenkast

We laten de koers achter ons en duiken deze week eens in zijn boekenkast. We waren eerder al eens te gast in zijn platenkast en ook videokast. En nu kijken we eens wat er zoal te vinden was op zijn boekenkast.

Was pa een lezer? Jazeker. Hij las graag boeken, vooral dan op reis. In zijn reiskoffer zaten altijd wel wat boeken. Ook toen wij nog mee op reis gingen met onze ouders op reis, was pa 's avonds op het gemak op het terras op de camping of gehuurd huisje te vinden met een boek. En een glas wijn uiteraard.

Ook de krant en de roddelblaadjes las hij graag en die vind hij, net als wij, uitgebreid terug aan de tafel van meme Agnès.

Maar meer nog dan een boekenlezer, was onze Martin een boekenverzamelaar. Vooral een grote collectie boeken van het Davidsfonds liet hij na. Na de bezoeken van zijn vriend Noël van de Zonnebloem was hij telkens enkele boeken rijker. En uiteraard ook zijn jaarlijkse afspraak met de nieuwe Snoecks, waar hij geen enkel nummer van wilde missen. Voor de artikels, uiteraard.

Deze week gaan dieper in op enkele typische boeken uit zijn collectie. Hou de leesbril alvast in aanslag!

TG

Onze Martin poserend voor zijn boekenkast. 
Diep nadenkend over welk boek hij uit zijn collectie zal pikken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten